Konečně hamburger

11.07.2012 08:07

Den po návratu z Rakouska se dozvídáme, že Spartičku čeká další zápas a ne ledajaký. Rychlá domluva s Vorvaní rodinkou a vyrážíme na derby.

 

Sraz byl naplánován před stadionem, kde proběhlo důležité občerstvení a výjimečně jsme si museli zakoupit lístky. Místa jsme ovšem sehnali luxusní a tak bylo jasné, že všechno dění budeme mít takříkajíc z první ruky.

 

Usedáme a rozhlížíme se kolem sebe. Zaujmou nás dva pořadatelé se svým nebojím se říct tupým rozhovorem o klácení zpěvačky, jejíž song se zrovna řinul z reproduktorů. Nedaleko od nás si sedá zachovalá matka se synkem, kamarádkou a také se slovníkem vytříbených kvalit. Usedá se slovy „kde je ta kunda Natála“ načež za chvilku přichází její dcera. Povedené představení na úvod a my se královsky bavíme. Rozhovory některých před derby opravdu mají šťávu..obzvláště jednoho školáka a školkáčka, kteří mě tímto připravily na budoucí chvíle mého syna. Ve VIPce se usazují dva pánové a horlivě debatují nad soupiskou a hrníčky ve kterých cosi popíjejí. Nad námi se krom dvou asijců s fortunou na mobilu usazují i dva italové čumějící po všech chlapech okolo. Slova jako gay a Prag se opakují až moc často. V reportérském koutku usedá Čapoun, Drobný a Zelenka.

 

Tribuny se zaplňují a hlasatel hlásí sestavy. Hymnu zpívá téměř zaplněný stadion. Bohužel určitě ne všichni na stadionu.. Ale i tak je znát pokrok. Kolem nás usedá krom sparťanů i několik seshívek s dopředu poraženeckou náladou, čímž jsem celkem zklamán, když už se sem dostaly.

 

No nic, zápas začal a po prvním oťukávání a synchronizovaných kecech o tom jak matka s kundou Natálou hrajou první ligu při balení fotbalistů, střílí gól Leo Kweuke. Tribuny bouří, Strašák do megafonu řve něco o tom, že kašlou na výsledek a že budou jen fandit k čemuž mu několik slabomyslných jedinců při vyvolávání střelce gólu přitakává slabým, ale zřetelným huhuhu. Vzhledem k tomu, že z pozatrati není co brát, trest očekávat nelze. Krom radosti nás pobaví i Čapoun, který i přes jasné sdělení střelce gólu marně nahlas přemítá, zda ho dal Kerič nebo Kweuke.

 

Nestačíme si ani sednout a už nás čeká celostadiónové choreo. Zřejmě krásný pohled ale jako vždy nás čeká až po příchodu domu a zhlédnutí fotek. Zmuchlané kartony letí na plochu, Leo dělá z seshívek bandu troubů a neomylně dává druhý gól. Asijci drtí telefony štěstím a začínají být silně na přesdržku. Chlápkům ve VIPce lze z úst jasně přečíst zase Kweuke. A ve slávistickém kotli se opakuje scénka po prvním gólu.

 

Ve sparťanském táboře zavládá klid a pronesené nápoje se konzumují ve větší míře. Zřejmě si loknul i Zelenka, když po jednom ze sparťanských útoků pronese něco, že Vaniak se leknul těch dvou goril. Netrvá to dlouho a volá mu Ota. Zřejmě dostal pořádný zjebáka, ale neboj prase, i na tebe se pořád vaří voda.

 

Druhá půle už není tak kvalitní. Nasypanci z ochranky rozjíždí kolotoč lékařských pojmů od Nadrolonu dál a jejich zanechání stop, Taloši vojíždí sedačku, asijci uplácí vokolí hambáčem, hranolkama a nám začíná kručet v břiše. Poslední hvizd rozhodčího a rychlý úprk slávistů ze svých míst nám dodává pohodu. Jejich kňučení je slyšet ještě dlouho po jejich odchodu. Stadion se vyprázdnil a my tak odcházíme mezi posledními oslavit důležité vítězství.

 

Po procházce centrem Prahy usedáme v Yes burgeru a začínáme lahodnými Svijany při pročítání nabízených burgerů. Probíráme nedávné události a už se to nese. Country Burger pro V4, Kuřecí burger pro V3, Tower pro V7, Bugy bugy pro V1 a Elvis se smaženými Jalapeňos pro V6. Chvilku pomláskávání a spokojeného pobrukování narušil až příchod známé odbornice na výživu. Potěšen že si vybrala stejně jako já Country burger se dorazím několika stripsy. Pohodové zakončení fotbalového dne a konečně po třech dnech ukojena touha po hamburgeru. Další den je naplánované grilování u V7..ale o tom jindy