Kdo za to může?

14.05.2013 09:44

 

Loni se stalo zvykem, že v nadstavbové části ženské ligy byli fanoušci sparťanskám 12. hráčkou. Pomohli jim dokráčet k vítězství v lize i v poháru. Každý by předpokládal, že tomu bude i letos, ale ouha. Nebudu se vymlouvat. Určité povinnosti mi nedovolily být na všech zápasech, na kterých bych být chtěla, ale můj článek bude směřovat k těm nejdůležitějším zápasům. A co by bylo důležitější, než derby se Slavií?

 

Tyto zápasy měly být hrané za bouřlivé atmosféry a s početnou podporou fans Sparty, jenže to by někdo na vyšších místech nesměl rozhodnout, že ženský tým bude hrát ve stejný den, kdy hrají své zápasy i hráči A týmu. Nejdříve to byl zápas 20.4., kdy áčko hrálo večer v Ostravě, a dalším vrcholem blbosti byl zápas hraný 4.5. od 14:00, když áčko hraje veledůležitý zápas v Liberci od 16:35. Člověka pak napadají myšlenky, stojí ženská liga o fanoušky a o bouřlivé atmosféry na stadionech?

Dalším nepochopitelným počinem je to, že na zápasech i ta hrstka fanoušků, kteří dorazili, byli dost buzerováni securitkou. Detektory na kov kolem jejich těl jen svištěly, zákaz vnášení plechovek piva na zápas, kde není zajištěno občerstvení. Kde to jsme? Fakt chcete otrávit i ty poslední fanoušky, kteří svůj čas ženskému týmu věnují?

 

Nelze nezmínit další stupiditu FAČR. Finále pošťáckého poháru mělo mít vyhrazeno vlastní víkend, kdy se liga hrát nebude, a mělo dostat konečně pořádnou kulisu. Jenže to by si pánové nesměli uvědomit, že v ten den jsou v plánu i semifinálová utkání MS v hokeji. Rozhodli se tedy obě utkání (ženské i mužské finále) přesunout na pátek. Což o to. Hrací čas pro mužské finále po osmé hodině večer ještě jde, ale co to ženské? Opravdu si myslíte, že lidi budou mít čas z Prahy dojet do Chomutova na 15. hodinu a vytvořit tak přinejmenším stejnou kulisu, jako byla při loňském finále ženského poháru v Plzni? Holek je mi líto, ty budou hrát bez podpory v zádech, ale to asi bafuňáře netrápí.

 

Kdyby přece jen někdo čas měl, finálový zápas ženského poháru se hraje v pátek 17.5. od 15:00 na novém stadionu v Chomutově.

A do kalendářů si zapište i termín posledního derby žen v této sezoně, které bude na programu v neděli 2.6. od 17:00, pravděpodobně na umělce v Edenu.

 

Ráda bych, aby se pod tímto článkem vyjádřili ti, kterým není ženská liga lhostejná. Co si o tom myslíte Vy?