Příprava + afterpárty a láska mezi tím (derby žen + Teplice)

14.04.2012 20:00

To se takhle člověk probere a béčko už prohrává jedna nula. Bohužel obrat nepřichází tak si jen odškrtnu další mínus do tipovačky za důvěru, kterou jsem zase vložil.


Kratičká porada se stejně smýšlejícíma, naplánování cesty a v 12:49, tedy tři hodiny před výkopem zápasu s Teplákama usedám s prvním točeným na hřišti v Měcholupech, kde má proběhnout další derby, tentokrát v podání žen. Sluníčko krásně hřeje, postupně se zdravím s tím nejkrásnějším, co po zeleném pažitu prohání své ladné nožky a tak trochu marně vyhlížím více rudých barev. Dočkám se asi 15 minut před zápasem, tedy dnes již klasickou dobu příchodu na stadion. Rozrostem se o Vorvaně 1,2 a 7, Vývrtku, Ondru a psafilipsa. Usedáme na pravou část tribunky v počtu asi pětadvaceti kusů se zraněnými či nehrajícími hráčkami. Místní delegát mi správně připomene, že pivo mám mít v kelímku a proto ho jen ujistím, že to pivo stihnu v klidu vypít než to začne. Na pár slov přiběhne i Dušan a zvedá Vorvaní ego do neskutečných výšin při zmínce o včerejší konferenci v Římě, kde bylo kladně vzpomínáno na naši Lyonskou výpravu. Poděkuje, že sme přišli i když ví, že zanedlouho hraje áčko a slibuje taxíka když holky vyhrajou .

 

Samotný zápas je hodně emotivní jak na hřišti, tak v hledišti. Na tribunách měl soupeř pouho pouhou šestinásobnou převahu, pro Sparťany dobrá vyhlídka v této bitvě a rozhodně sme se jí postavili čelem. Fanoušci soupeřek nešetřili peprnými výrazy za které by se nemuseli stydět ani v Olomouci. Na hřišti ovšem mají po golu slávistek převahu Sparťanky. Postupem času i v počtu hráček a je velká škoda, že se nepodařilo tuto převahu vyjádřit golově a utkání otočit. To by totiž s levou tribunkou kompletně šlehlo. Holky postupně přijdou poděkovat za podporu, prohodíme pár slov a už se skládáme do vývrtkoauta směr Letná. Přijde řeč na novou švédskou hráčku Sparty Natalii, která, světe div se, celou dobu seděla vedle Vývrtky. Všechny nás tedy mrzí, že jsme nevyužili této možnosti a neudělali si společný snímeček. Příště snad tedy Natalie bude odvážnější O:-).

 


Při hledání vhodného místa k zaparkování už i áčko prohrává, a tak to nevypadá na zrovna povedený den. Stihneme asi 3 minuty z první půle a o přestávce se dozvídáme podrobnosti. Nakonec i toto utkání končí remízou a tak opravdu nasraně jdu na pivo se všemi, kteří to cítí stejně. Udělal sem dobře. Nasranost vyprchala, pivo teklo proudem, chorál za chorálem zněl hospůdkou a následně ulicemi po cestě do další hospůdky. Víc vám nepovím protože to mám rozmazaný, ovšem pán s fotokamerou se činil ;-)



Pokud neumřu při výšlapu do bolky, tak se tam uvidíme.