Výchova vorvaňátek v Čechách (SPARTA PRAHA - Slovácko, ženy ACS)

26.09.2011 09:27

Krásné počasí opět vyhnalo Vorvany i s Vorvaňátkama ze svých příbytků na fotbal našich milovaných Sparťanek. Soupeřem je tentokráte Slovácko.
 


Doma oběd, rychlý telefon, obléknutí Franty do správných barev a už se jede. Cestou nabíráme v me...tru ultras Klárku, tentokrát i s maminkou. Double ochranka má zabránit dalšímu vtrhnutí na plochu a zanedlouho se usazujeme na zahrádce třetího poločasu, kde vyčkáváme s malinovou limonádou na příchod dalších Sparťanekchtivých fanoušků. Postupně přichází budoucí vůdce kotle Sektorek a brankářský supertalent Roman. Pro zajištění bezpečnosti obyčejných fanoušků také s double ochrankou. I tak jsou obavy na místě, obzvláště když dorazí Lukášek Homolkovic. Stačila chvilka nepozornosti a František přes celé hřiště dobíhá k hráčkám a udílí Dušanovi poslední pokyny. Po zkontrolování nažhavenosti našich hráček se naštěstí vrácí spokojen zpět do ochozů.

 


Otázka zda tento motivační prvek zabere zůstala nezodpovězena velmi krátce. Sparťanky hned na začátku utkání rozvlní síť soupeřek a v bezpečné vzdálenosti je odpáleno několik barevných dýmovniček . Drobotina se nám rozutíká po půlce hlediště, čímž nabourává plán držet je pohromadě. Naštěstí sme v početní převaze a hřiště je tak chráněno. Sparťanky mezitím přidávají další dva góly a poločas tak končí tříbrankovým vedením. Přestávka je vyplněna exhibicí několika dávno zatracených talentů. K pobavení těch kteří se nešli občerstvit to ovšem stačilo.

 


Druhý poločas začíná a neustále fandící ochozy očekávají další branky do sítě Slovácka. Udeří však na straně druhé. Zde je nutno říci, že gol padl při neúčasti Franty v hledišti a padá tak částečně na jeho hlavu. Fanoušci se tím však nenachávají rozladit. Odměnou jsou jim další dvě branky a po závěrečním hvizdu tedy konečný výsledek 5:1. Teď již můžeme vypustit vorvaňátka na plac. Následuje děkovačka z holkama a pomalý odchod domu.

 

Holky děkujem

 

Vaši Vorvani