Dva kříže (slavia – Sparta a Sparta - Teplice)

14.04.2012 21:00

V Sobotu 14.04.12 po roce opět vyrážíme na debry slavia - Sparta do Měcholup. Krásné počasí, bylo ideální na to dát si klobásku, pivko a podívat se na pěkný fotbal. Bohužel klobásky na místním stadionu nebyly a tak zůstalo jen u pivka a velice zajímavého fotbalu. S Tomisem se domlouváme tak, aby přistoupil na cestě a na stadionu už na nás čekají Gabra s Martym. Dole pod námi sedí několik Sparťanek a tak oslovujeme Domču s Jarčou, aby se snámi zvěčnily. Gabča vezme mobil a výsledek můžete posoudit sami.

 

Před začátkem zápasu přijde repre trenér Dušan Žovinec a referuje, jak byl včera na konferenci v Římě a Lyon tam strašně moc chválil výjezd sparťanských fanoušků, takže velká pochvala pro všechny a zejména pak všechny Vorvaně, díky kterým celá akce vůbec vznikla :) a taky nesmím zapomenout na Káně, se kterým jsme se o tom bavili pak na Letné. Dále pak Dušan slibuje, že pokud holky vyhrají a vydržíme až do konce, že nám zaplatí taxi až na Letnou, kde v průběhu tohoto zápasu, začal i zápas Áčka Sparty s Teplicemi.

 

 Následně dorazí i Ondra s Pejskem, kteří ale o poločase uhánějí směr zmiňovaný match a v dálce vidíme i fotografa Aleše, který byl tuším až do konce, jako my :). Chvíli po začátku zápasu pak přijde i Vývrtka a už jsme kopletní a sem tam, někdy i společně se Sparťankami, velice slušně fandíme. Na to, kolik bylo v hledišti příznivců soupeřek, jsme je všechny hravě překřičeli. A když pak daly z ojedinělé šance a menším nedorozumnění v naší obraně gól, po všeobecném veselí se opět naplno rozezvučelo naše Sparta, Sparta, Sparta … .

 

Ještě při záčátku zápasu si všimneme velice pěkné fotografky na což Tomis řekne: „oni maj tohle a my máme Aleše“.

 

Vyrovnání  pak přišlo ještě do poločasu, po odpískané penaltě dala na, bohužel konečných, 1:1 Terka Kožárová, která svou střelu z puntíku, umístila nádherně k levé tyčce někam doprostřed :D. 

 

Nemůžu nevzpomenout, že už od začátku se bavíme o dvou držkujících hráčkách v týmu soupeřek, č. 6 a č.9, které už známě z loňské sezony, kdy na nás šestka dokonce ukázala prostředníček. Ale ani devítka si co se týče řečí a nadávek v posledním zápase, jak venku, tak doma na Strahově, nic nezadala ani tentokrát. No nezklamaly a po kartách z první půle dostaly, pro místní překvapivě, za řeči každá postutně i druhou žlutou a následně tedy červenou kartu. Škoda, že pak naše holky nedokázaly přidat ještě vítěznou branku, jelikož šancí bylo víc než dost. Nicméně se tedy loučíme s děvčaty, klasickou plácanou děkovačkou a už letíme do auta a frčíme směr Spartička.

 

Na Letnou jsme dorazi cca ve 40 min. První půle a to už jsme dopředu veděli, že je výsledek nepříznivý. S Tomisem se v našem sektoru přidáváme k hloučku fandících a zejména v druhé půli se snažíme co to dá. Bohužel pro Spartičku dají Teplice i druhý gól a do 79 min. Kdy dal Leo na 1:2, byla na stadionu opravdu velmi komorná atmosféra. Následně se opět začalo velice dobře fandit, a když dal Leo v 82 min. výstavní nůžky na, bohužel opět konečných, 2:2 byla atmosféra na stadionu úplně úchvatná, škoda, že to takto nešlo od začátku a platí to i o předvedené hře našich borců.

 

Večer ještě s Tomisem stihneme tři hospůdky, ve druhé se připojujeme k Mártymu, Ondrovi a spol.  a při několika chorálech popíjíme a hodnotíme oba duely.

 

Příští zápas, je v Bolce, kam jde několik nadšenců v čele s organizátorem Ondrou a mimo jiné i Martym, pěšky z Prahy, já se přidávám ke Gabře a půjdu až od Benátek. Tak věřím, že jak pochod, tak i zápas dobře dopadne a budeme se moci zase,  s našimi borci, slunit na prvím místě tabulky :).

 

Vorvani ACS a jejich přátelé ACS a ACS Forever :D