Kláda na Strahově (AC Sparta Praha – SK Slavia Praha, I. liga žen, 9.10.2011)

09.10.2011 11:08

Po pár týdnech, kdy naše ligové áčko zdolalo celkem hladce cirkusáky z Edenu, přichází na řadu i ženské derby, tentokrát vítáme věčně druhé slávistky doma na Strahově. Podle nadpisu by se mohl leckdo domnívat, že se na svoji sestřičku dorazila podívat i opora předního celku slovenské Corgoň ligy, což by kromě sestřičky potěšilo především naši Gabču, leč nebylo tomu tak. Lucku jsme sice zahlédli a při poločasové přestávce i vyvolali (narozdíl od později střídající Médi nám i zamávala), nicméně na Strahov dorazila pouze kláda s malým „k“ v podobě nepříjemného větrného podzimního počasí.

 

U vchodu do tréninkového centra stojí dvě policejní dodávky, zřejmě opět panu Syneckému dorazily na stůl nějaké zaručené zprávy o připravených bitkách chuligánů, nakonec vše samozřejmě proběhne v naprostém klidu, takže přítomní těžkooděnci mohou aspoň v místní hospodě nerušeně sledovat dostihy..

 

Zřejmě díky reprezentační přestávce, kdy se v Evropě o víkendu nic nehraje, dorazí na zápas velmi slušná návštěva, podle někoho okolo tří set lidí, podle odborníka z řad Homolků je návštěva 450, což je pěkné číslo, tak mu věřme :)  Většina samozřejmě přeje domácím a během zápasu vydatně podporuje rudé šelmy, které po hřišti honí sešívanou kořist.. Bohužel, na našich děvčatech se zřejmě projevuje únava z náročnějšího programu a především v první půli působí slávistky živěji, pohybují se lehčeji a především méně kazí. Už zhruba po prvních pěti minutách dochází k nedorozumění v naší obraně, čehož využívá nejlepší současná slávistka Divišová a celkem v klidu otevírá skóre. Je třeba říct, že celou první půli odehrály slávistky opravdu dobře, nám se moc nedaří, ale i přesto hru pomalu vyrovnáváme a aspoň sbíráme rohové kopy. Hned z toho prvního mohla srovnat Lucka Martínková, která osamocená hlavičkuje těsně vedle. Dnes ji holt, jak později poznáme, není přáno. Další rohy už výrazné ohrožení branky neznamenají, pár našich střel likviduje „čarodějka“ a protože i my pár dalších kiksů v obraně dokážeme napravit, odcházíme se na přestávku ohřát za nepříznivého stavu. Do druhé půle střídá Terku Kožárovou Eva Bartoňová a slávistickým zadním řadám pořádně zatápí, stejně tak, jako dneska velmi aktivní a podle mého nejlepší na hřišti Péťa Vyštejnová. Zhruba po dvaceti minutách dobíhá dlouhý balon Irča Martínková a i přesto, že u míče je dřív jak slávistická stoperka i brankářka, Irča je svým dotíráním tak zblbne, že najednou stojí obě slávistky jak trdla na vápně, míč i Irča je za nimi a pro naši hráčskou Miss je už snadná práce dopravit balon do prázdné branky. Vyrovnáno, bouříme a ženem naše holky do útoku. Bohužel dalšího gólu se už nedočkáme, i přes to, že Lucka Martínková jde dvakrát sama na hostující gólmanku, ale ta ji pokaždé vychytá. Nevadí, Lucka i tak potvrdila, že je velká bojovnice a slávistkám rozdala spoustu ran. Ty zřejmě dostaly pokyn co nejvíc času proležet na zemi a tak při každém kontaktu padají, panna rozhodčí jim to bohužel žere a nechává je vyležet. Samozřejmě si vyslechla své, upřímně ji ale rozesmál Zbyňa, který na ni zařval, že ta už si nezapíská..

 

Zápas tedy končí nerozhodně, holky jsou sice smutné, že nevyhrály, ale co, slávistky nás opět neporazily, holky dřely a namaj se za co stydět. Dojde i na závěrečnou děkovačku a plácanou a můžem se jít zahřát do Třetího poločasu. Tady zkouknem taky tradiční vítězství nesmrtelného Váni ve Velké Pardubické a vyrážíme domů. Potkáváme ještě repre bus jednadvacítky, který přijel nabrat svého trenéra, škoda že s námi nebyl Márty, aby si se svým oblíbencem popovídal :)

 

Tak zas příště, Vorvani… :)